صفر تا صد راه اندازی کسب و کار در ایران
10 خرداد 1401 1401-11-03 10:17صفر تا صد راه اندازی کسب و کار در ایران
صفر تا صد راه اندازی کسب و کار در ایران
همه افرادی که در کشورمان به صورت جدی و حرفه ای در بیزینس های مختلف شاغل هستند، دوست دارند که روزی راه اندازی کسب و کار آنها در ایران میسّر شود. این افراد ابتدا به عنوان کارآفرین، تاجر، مشاور و یا هر شغلی که به حوزه کاری آنها مرتبط است، فعالیت های کوچک و محدودی را استارت زده و در ادامه آن را توسعه می دهند تا در نهایت صاحب و مالک اصلی بیزینس خود محسوب شوند. البته این پروسه به هیچ عنوان آسان نبوده و به تلاش، کسب دانش، رشد مهارت ها و بهره گیری از تجربیات مشاور راه اندازی کسب و کار نیاز دارد. ضمن اینکه با توجه به گسترش فضای دیجیتال، یک آژانس دیجیتال مارکتینگ نیز باید به صورت تمام وقت با برند نوپا در تعامل باشد. اهمیت موضوعات عنوان شده باعث شد تا تیم آکادمی آلند مدیا در خصوص صفر تا صد راه اندازی کسب و کار در ایران، مطلبی کامل و جامع تهیه کرده و آن را در اختیار علاقمندان به بیزینس و صاحبان برند قرار دهد.
چالش های راه اندازی کسب و کار در ایران
بیزینس ها بنابر دلایل مختلف شکست می خورند و در این ناکامی، دلایل مختلفی دخیل هستند. هر چند که در ابتدای امر، شکست، نا امیدی، از دست دادن سرمایه و پول و… به سراغ فرد می آید و وی را با چالش های متعددی روبرو می کند، اما همه این موارد به نوعی تجربیات اولیه راه اندازی کسب و کار در ایران محسوب می شوند. با این وجود، یک سری چالش ها و دلایل وجود دارند که اگر از همان اول شروع بیزینس به آنها اهمیت داده نشود، ادامه کار به صورت حرفه ای و پربازده ممکن نخواهد بود. این موارد عبارتند از:
عدم شناخت بازار و تعیین استراتژی
اگر می خواهید تا در راه اندازی کسب و کار در ایران، مراحل را به صورت حرفه ای طی کنید، از همان ابتدای کار باید بازار را شناخته و مشتریان را رصد کنید. بنابراین، استراتژی های بازاریابی تهیه کرده و آنها را به صورت برنامه ریزی شده انجام دهید. در غیر این صورت، در حرفه خود پیشرفتی نخواهید داشت.
سرویس های ضعیف
برندهایی که در همان ابتدای راه اندازی کسب و کار، سرویس های ضعیف و نامناسبی را ارائه کرده اند، از جذب و رضایت مشتریان برخوردار نشده اند. بنابراین، به سرویس های مشتری اهمیت بدهید. زیرا آنها سرمایه شما هستند و رکن مهم کسب و کار شما محسوب می شوند.
عدم سنجش پروسه ها
راه اندازی کسب و کار در ایران، واقعاً سخت و دشوار است. شما برای هر فعالیت و پروژه ای که در این خصوص انجام می دهید، علاوه بر ایجاد برنامه ریزی، باید ابزار سنجش و بررسی داشته تا در هر زمان پروسه ها را تحلیل کرده و با احتیاط کامل بیزینس خود را جلو ببرید.
آگاه نبودن در رابطه با محصول و سرویس
بسیاری از کسانیکه مایلند تا بیزینس خود را ایجاد کنند، به کارایی و کاربرد محصولات و سرویس های خود آگاه نیستند. این مورد در مدت زمان کوتاهی کسب و کارها را به مرز نابودی می کشاند. بنابراین، محصول، مشتریان و بازار هدف خود را با انجام پرسش و پاسخ هایی بشناسید.
عدم انتخاب تیم کاری صحیح
یک نکته مهم و حیاتی برای راه اندازی کسب و کار در ایران، استخدام کارمندان باهوش است. کارآفرینی که کارمندان قوی ندارد، پیشرفت برند وی میسّر نخواهد شد و ضمن پسرفت کردن و درجا زدن، روزی شکست می خورد. پس در همان قدم اول، کارمندان مسئولیت پذیر، باهوش و پرتلاش استخدام کرده و برای آنها ارزش قائل شوید.
عدم تعیین رقابت صحیح در بازار
اگر بخواهید که به تمامی بازارها و بخش های آن ورود پیدا کنید، مطمئناً این مورد برای شما کلافه کننده خواهد بود. چون می خواهید که در همه حوزه ها حضور داشته و با تمامی رقبای خود بجنگید. بنابراین، پروسه کاری برای شما فرسایشی شده و به زودی خسته می شوید. حوزه فعالیت کسب و کار و اهداف آن، از همان ابتدای راه اندازی کسب و کار در ایران، باید به خوبی تعیین و اجرا شوند.
قیمت گذاری غیر منطقی محصولات
مقوله قیمتی در ایران برای مشتریان با حساسیت بالایی دنبال می شود. به ویژه که نرخ تورم بالا بوده و درآمدها نیز با آن هماهنگ نیست. اگر می خواهید تا کسب و کار خود را ایجاد کنید، از همان اول به فکر استراتژی های قیمتی مناسب بوده و انجام تحقیقات بازار در این خصوص را فراموش نکنید. کالای بیش از حد گران یا خیلی ارزان قیمت، پرستیژ و وجه کسب و کار شما را دچار اختلال خواهد کرد.
قیمت های نادرست
اگر قیمت محصولات شما بیش از حد بالا باشد، مشتریان شما محدود می شوند. اگر قیمت ها بسیار پایین باشند، به کسب درآمد و سودآوری نخواهید رسید. بنابراین، قیمت گذاری صحیح و اصولی، از جمله نیازهای ایجاد یک کسب و کار موفق است.
صفر تا صد راه اندازی کسب و کار در ایران
بایدها و نبایدهای راه اندازی کسب و کار در ایران، جنبه ها و بخش های متعددی دارد که بهتر است با توجه به شرایط کشور و با برنامه ریزی اصولی، مراحل مختلف را بررسی و با دقت انجام داد. در این رابطه، یک سری قوانین و پروسه های پایه وجود دارد که البته نیازمند توضیحات جامع بوده و اجرای آنها نیز در مدت زمان کوتاه امکان پذیر نخواهد شد. در ادامه، این گزینه های مهم را بررسی می کنیم:
از بازار شناخت داشته باشید
با انجام پروژه های تحقیقات بازار، از کسب و کار، مشتریان و برندها اطلاعات به دست آورده و آنها را تحلیل کنید. همه موارد باید شفاف سازی شده و به صورت صحیح و دقیقی انجام شود. شما باید بر بخش های مختلف بازار مسلط باشید. ضمن اینکه، این چهار مورد را فراموش نکنید: محصول، قیمت، پروموشن و مکان عرضه. راه اندازی کسب و کار در ایران، بدون توجه به این گزینه ها، به طور حتم شکست خواهد خورد.
طرح بیزینسی تهیه کنید
شما در همان اول کار باید بتوانید تا برای هر کدام از امور بیزینسی خود، یک برنامه و طرح بنویسید. این مورد که یک طرح اولیه محسوب می شود، به اصطلاح بیزینس پلن نام دارد. شما در این طرح و یا طرح ها، هر آنچه را که در ذهن دارید، روی کاغذ می آورید. این موارد می توانند هدف، ایده و یا گزینه هایی از این دست باشد. مورد مهم اینکه، طرح را با پرسنل خود به اشتراک گذاشته و ضمن ذخیره دیجیتالی آنها، پروسه به روز رسانی را فراموش نکنید.
به درآمد و سودآوری فکر کنید
اگر قصدتان این است که راه اندازی کسب و کار در ایران، با ریتم مناسبی پیشرفت کند، تزریق سرمایه و تامین منابع مالی را سرلوحه کارهای خود قرار دهید. پس از آن، کسب درآمد و سودآوری جهت بقای بیزینس، بسیار مهم هستند. چون شما به تقویت و سرمایه گذاری های متعدد نیاز دارید.
منابع انسانی و فرهنگ سازمانی
در ابتدای کار، این دو مورد مهم را فراموش نکنید: منابع انسانی و فرهنگ سازمانی. برخی از بیزینس ها، از حضور منابع انسانی حرفه ای غافل شده و پیشرفت نمی کنند. پس حتماً به آنها توجه کنید. راه اندازی کسب و کار در ایران، بدون این دو مورد پیشرفت نخواهد کرد. ضمن اینکه، ارزیابی و توجه و توسعه پرسنل را فراموش نکنید.
برای پرسنل خود، مزیت ایجاد کنید
اگر در ابتدای شروع بیزینس، پرسنل از سمت شما احساس حمایت نکنند، تیم شما قوی نمی شود. چون کارمندان برای ادامه کار و فعالیت موثر، به انگیزه و مشوق نیاز دارند. به ویژه گزینه های مالی که برای پیشرفت کاری آنها مهم و حیاتی است. در ابتدای راه اندازی کسب و کار در ایران، برای مواردی که عنوان شد، بودجه مناسبی در نظر بگیرید.
ابزارهای مناسب برای رشد
یکی از گزینه هایی که به راه اندازی کسب و کار در ایران کمک می کند، ابزارهای مختلف است که این مورد به ویژه در خصوص گزینه های دیجیتال قابل توجه تر خواهد بود. شما می توانید با استفاده از استراتژی های مناسب و استفاده از گزینه هایی مانند اپلیکیشن، شروع و توسعه بیزینس خود را با سرعت بیشتری انجام دهید.
جمع بندی
راه اندازی کسب و کار در ایران، پروسه ای دشوار و پر چالش بوده که در این مورد باید با سختکوشی، تلاش، برنامه ریزی و تعیین اهداف و استراتژی، به صورت مداوم و اصولی، پیشرفت های مربوطه انجام شود. کسب و کارهایی که در کشور راه اندازی می شوند، در همان وهله اول باید به صورت مستمر و کاملاً متمرکز، با مشاورین کسب و کار و یا آژانس دیجیتال مارکتینگ در ارتباط باشند تا اصول اولیه بیزینس آنها از پایه و اساس با ترندها و شیوه های مدرن این روزهای دنیای کسب و کار، هماهنگ و مرتبط باشد. تیم آکادمی آلند مدیا، در خصوص مشاوره کسب و کار، دیجیتال مارکتینگ و مشاور طراحی سایت فعالیت دارد و پیشنهاد می شود جهت دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر برای حوزه های عنوان شده، با کارشناسان آلند مدیا در ارتباط باشید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]