10 تکنیک رایج در بازار امروز تبلیغات + معرفی تکنیکهای رایج تبلیغات
30 مرداد 1401 1401-11-03 10:2410 تکنیک رایج در بازار امروز تبلیغات + معرفی تکنیکهای رایج تبلیغات
10 تکنیک رایج در بازار امروز تبلیغات + معرفی تکنیکهای رایج تبلیغات
در دنیای تجارت و بیزینس های مختلف، دو فاکتور تعیین کننده و مهم وجود دارد: زمان و هزینه. با توجه به رقابت های گسترده برندها در زمینه ها و شاخه های مختلف، زمانی برای اشتباه و یا هزینه غیر منطقی وجود ندارد. بنابراین، هر برند و بیزینسی که حرفه ای می اندیشد، باید به این دو عامل موثر توجه ویژه ای داشته باشد. در کنار این دو مورد مهم، دیده شدن در فضاهای مختلف، باید از اولویت های هر برندی محسوب شود. این یعنی یک بیزینس در مکان های مختلف، خود را به مشتریان و مصرف کنندگان نشان دهد. بنابراین، اینجا پای تبلیغات به میان می آید. اما با توجه به اینکه مقوله تبلیغات، تکنیک ها و علم مربوط به آن، به صورت مداوم در حال پیشرفت و به روز رسانی است، اصول اولیه و روش های معمول و موثر این مورد، می باید تا همیشه مد نظر برندها و صاحبان بیزینس قرار بگیرد. بنابر اهمیت این موضوع؛ در ادامه به معرفی تکنیک های رایج تبلیغات پرداخته و آنها را به صورت مفصل توضیح خواهیم داد.
نقش تبلیغات در موفقیت یک برند
اگر بخواهیم تا یک تعریف کوتاه اما جامع از تبلیغات داشته باشیم، می توان گفت که تبلیغات ترکیبی از فعالیت های پیشبرد فروش و در واقع بخش قابل رویت و واضح حوزه مارکتینگ محسوب می شود. در واقع، تکنیک های رایج در بازار کنونی تبلیغات، بخش مهم هفت ابزار موسوم به 7P بوده که برای بیزینس شما، دسترسی به دو گزینه مهم ذیل را امکان پذیر می کند:
-
دسترسی و جذب مخاطبین از طریق شیوه های رسانه ای هدفمند
-
برقرار ارتباط با مشتریان بالقوه در مقیاس بزرگ
شیوه های معمول در بازار فعلی تبلیغات، مزایایی را هم برای برندها و صاحبان بیزینس های مختلف به همراه خواهد داشت. مهمترین مزیت تبلیغات، دستیابی به اهداف بازاریابی است، اما در ادامه، قدرت و تاثیرگذاری عمیقی را برای موارد ذیل، ایجاد می کند:
- صاحب برند در جریان امور مختلف قرار می گیرد
- مفاهیم کسب و کار و امور مربوط به مشتریان و خریداران، برای صاحب بیزینس، قابل فهم می شود
- انگیزه و محرکی است برای برنامه ها و اقدامات مناسب در راستای فعالیت های بازاریابی و فروش
- دستیابی به نتیجه ها و برآمد
تکنیک های رایج تبلیغات
برای خلق و تولید تبلیغات گوناگون، داستان ها و عوامل متعددی در پشت پرده آن فعالیت می کنند. فرقی نمی کند که مخاطبین یک تبلیغ، از چگونگی تولید و پروسه های مختلف مرتبط با آن، آگاه باشند یا خیر، اما جهت تولید و ساختن یک تبلیغ مناسب و مرتبط، استراتژی های ویژه ای با یکدیگر ترکیب شده تا در نهایت پس از تهیه، توجه مخاطبین و جذب اذهان مختلف را تضمین نماید.
همچنین بخوانید : 7 تکنیک فروش حرفه ای
در واقع، می توان گفت که همه ما با دیدن یک تبلیغ خوب و جذاب، نمی دانیم چه مواردی در حال اتفاق افتادن است و به روش های رایج تبلیغات توجهی نمی کنیم. اما در عوض، ذهن و حواس همه ما تنها به پیام و هدف آن تبلیغ، معطوف شده است. با توجه به اهمیت این مورد، حال می توان ده تکنیک رایج تبلیغات را بررسی کرد و هر کدام را به اختصار توضیح داد:
-
شیوه اول، روانشناسی رنگ ها
در هنگام بررسی و مشاهده یک تبلیغ، به طور حتم اولین موردی را که به آن توجه می کنیم، طراحی آن و رنگ های به کار رفته در تبلیغ است. این مورد به قدری سریع اتفاق می افتد که پروسه ای ناخودآگاه محسوب می شود. قبل از مخاطب فرصت این را داشته باشد تا موارد ویژه و مشخصی از تبلیغ را مورد بررسی قرار داده و متوجه شود، جدول رنگبندی به کار رفته، اطلاعات بسیاری را به مخاطب منتقل می کند. به همین دلیل است که برندها در خصوص طراحی رنگ ها و تئوری روانشانسی مرتبط با آن، زمان و هزینه قابل توجهی را در نظر می گیرند تا بتوانند این تکنیک رایج تبلیغاتی را به بهترین نحو ممکن پیاده سازی کنند.
-
شیوه دوم، تکرار
یکی از شیوه های رایج تبلیغات امروز، تکرار (Repetition) است که می تواند در سطوح مایکرو و میکرو، استفاده شود. تکنیک تکرار می تواند در خصوص یک تبلیغ، کمپین و یا کلیه متریال بازاریابی یک برند، به کار گرفته شود. قدرت و تاثیر تکرار، با مفهومی به نام Marketing Rule of 7 شناخته می شود. بدین صورت که مخاطبین باید یک تبلیغ را به میزان 7 بار مشاهده کرده تا در ادامه به خرید محصول و کالای مورد نظر، ترغیب شوند.
-
شیوه سوم، باند واگن
تکنیک رایج تبلیغات مورد اشاره، به مدل چشم و هم چشمی و یا ارابه موسیقی شهرت دارد که اصطلاح انگلیسی آن Bandwagon است. تاریخچه آن به داستان تبلیغات نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده بر می گردد. وی در کل شهر با کمک یک کالسکه گشت زد و خود را به مردم معرفی کرد تا بتواند برای دریافت آرا و پیروزی در انتخابات، تبلیغ انجام داده باشد. این شیوه رایج تبلیغات، هزینه ای نداشته و برای برند این امکان را فراهم می سازد تا محبوب شده، بازار را تصاحب کند، اعتماد مخاطبین را کسب کرده و در نهایت همه جا صحبت از آن صحبت شود. در روانشناسی مرتبط با بازاریابی، از این روش به نام انطباق (Conformity) نام برده می شود.
-
شیوه چهارم، نوستالژی
گزینه های خاطره انگیز که به اصطلاح نوستالژی نام دارند، در هر نسل و برهه ای از تاریخ وجود دارند. به عنوان مثال، تعدادی کارتون و برنامه های تلویزیونی هستند که برای دهه شصتی ها، گزینه های نوستالژی محسوب می شوند. یکی از تکنیک های رایج تبلیغات، موردی به نام بازاریابی نوستالژی (Nostalgia Marketing) است. این شیوه، به دنیای گذشته سفر کرده و تلاش می کند تا با به یاد آوردن آن برای مخاطب، حس جذابی ایجاد کند. تکنیک نوستالژی، ضمن سفر به گذشته، نیازهای مخاطب و مزیت های برند را هم در دل خود داشته و به آنها می پردازد.
-
شیوه پنجم، داستان گویی
یکی از تکنیک های رایج تبلیغات، شیوه داستان گویی (Storytelling) است که در سالیان اخیر هیجان و سر و صدای زیادی ایجاد کرده است. در این شیوه، عناصری مانند خلق داستان برای برند، محصول و یا سرویس مورد نظر وجود دارد و برای جذاب شدن آن، هنرها و گزینه های خلاقانه متعددی در نظر گرفته می شود. با انجام این شیوه، محصول و یا برند، برای مخاطبین در دسترس تر بوده و تمامی تلاش بیزینس مربوطه این است که با به کارگیری شیوه داستان گویی، در نهایت مخاطبین را به خرید و استفاده از محصول ترغیب کند.
-
شیوه ششم، تائید اجتماعی
روش تائید اجتماعی (Social Proof)، دریافت تائیدیه از محیط اطراف و مصرف کنندگان کلی یک برند و یا کالا، محسوب می شود. یکی از مثال های بارز آن، بررسی کامنت ها، نقدها و امتیازاتی است که مشتریان یک سرویس و محصول، برای آن در نظر گرفته اند. بنابراین، خریدار بالقوه بر اساس نظرات و امتیازها تصمیم می گیرد که آیا آن محصول را خریداری کند یا خیر.
-
شیوه هفتم، بازاریابی صحه گذاری
اگر یک برند یا بیزینس، برای تبلیغ محصولات خود از افراد مشهور و معروف استفاده کند، وی شیوه صحه گذاری (Endorsement) را به کار گرفته است. در این تکنیک رایج تبلیغات، شخصیت های معروف فعال در حوزه های مختلف، بر استفاده و تائید یک محصول، تاکید کرده و ویژگی های آن را مثبت جلوه می دهد. شایان توجه است که برندها می توانند محصولات خود را به افراد یک سازمان معتبر ارائه داده و در ازای آن مبلغی دریافت نکنند. در این حالت، ضمن کسب اعتماد، در ادامه نام مشتریان مورد اعتماد را در وب سایت خود قرار می دهند.
-
شیوه هشتم، مبتنی بر دلیل
همان طور که از اسم آن مشخص است، این تکنیک رایج تبلیغات منحصراً بر واقعیت ها، ارقام و آمار و هر آنچه که به ارائه دلیل مرتبط می شود، دلالت دارد. شیوه مبتنی بر دلیل (Appeal to Reason)، زمانی اجرا می شود که مقوله هایی مانند امنیت و اعتماد، گزینه های مهم مورد نظر محسوب می شوند و در حوزه هایی مانند دارو، سلامت، خودروسازی و بیمه، کاربرد فراوان دارد.
-
شیوه نهم، تاکید بر تحریک عاطفی
این شیوه، دقیقاً بر عکس تکنیک مبتنی بر دلیل عمل کرده و سعی می کند تا از روش های احساسی و عاطفی، در اذهان نفوذ کرده و مشتریان را به خرید و استفاده از محصول، ترغیب کند. به همین دلیل، تکنیک رایج تبلیغاتی مورد بحث، تاکید بر تحریک عاطفی (Emotional Persuasion) نام دارد که در آن، موارد تحریک و انگیزشی، می توانند کاملاً مثبت باشند یا اینکه برعکس، به سمت گزینه های منفی سوق پیدا کند. به عنوان مثال، مواردی مانند حس مثبت، شادی، خوشی و یا احساسات منفی چون خشم و ترس، از جمله نمونه هایی هستند که در روش رایج تبلیغات، با تاکید بر تحریک عاطفی، استفاده می شوند.
-
شیوه دهم، فعالیت های پیشبرد فروش
اگر برندی از تکنیک رایج تبلیغات مبتنی بر پروموشن (Promotion) استفاده کند، وی کاملاً آگاهانه و واضح، خود را در موقعیت معرفی و ارائه به مخاطبین قرار می دهد. پروموشن، یکی از چهار P معروف در بازاریابی است که فیلیپ کاتلر، آن را عنوان کرده بود و به نوعی ویژگی ها و نقاط قوت محصول را به مخاطب و مشتریان ارائه می دهد. فعالیت های پیشبرد فروش، به درک برند کمک کرده و ضمن ارائه پیشنهادات ویژه به افراد، ضمن پیاده سازی تکنیک رایج تبلیغات برای محصولات فعلی و نمونه های جدید، این امکان را ایجاد می کند تا مخاطبین به مشتریان تبدیل شوند.
جمع بندی
تبلیغات، به عنوان یکی از پایه های اصولی و روش های بسیار مهم و کاربردی هر برند و بیزینسی، محسوب می شود. در واقع، با انجام شیوه های رایج تبلیغات، ضمن دستیابی به اهداف تعیین شده بازاریابی، تاثیر قابل توجهی بر روی مخاطبین و در نهایت مشتریان یک برند ایجاد می شود. مرور و بررسی ده تکنیک رایج در تبلیغات نشان می دهد که هر برند و بیزینسی، با سود بردن اصولی از آنها، باید مسیر تبلیغاتی و معرفی محصولات خود را به شیوه ای کاملاً حرفه ای به سرانجام برساند. با انجام شیوه های رایج تبلیغات، هر برندی به اهداف تعیین شده خود دست پیدا کرده و مخاطبین و مشتریان بالقوه و وفادار خود را به شیوه های مختلف حمایت کرده و در خصوص محصولات فعلی و گزینه های جدید، همیشه آنها را مطلع می سازد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]