5 تکنیک زبان بدن در کسب و کار + اهمیت زبان بدن در کسب و کار چیست ؟
17 خرداد 1401 1401-11-04 10:555 تکنیک زبان بدن در کسب و کار + اهمیت زبان بدن در کسب و کار چیست ؟
5 تکنیک زبان بدن در کسب و کار + اهمیت زبان بدن در کسب و کار چیست ؟
زبان بدن یا به اصطلاح (body language ) یک روش ارتباطی مکمل هست که ضمن تکمیل مکالمه کلامی و نوشتاری فرد، در ارتباطات شخصی و تجاری وی نقش مهمی ایفا می کند. این مورد باعث ایجاد درک بیشتر از سمت دیگر افراد، به ویژه فعالان بخش بازاریابی و فروش و حوزه کسب و کار خواهد شد. حال که صحبت از حوزه ها و مقوله هایی مانند کسب و کار، مارکتینگ و فروش شد، باید بدانید که زبان بدن و مواردی مانند وضعیت نشستن و تماس چشمی، از جمله گزینه های اصولی ارتباطات عمیق تر محسوب شده و می تواند در کسب و کار تاثیر بگذارد. حرکات بدن و رفتار انسان و همچنین حالات چهره بخشی از زبان بدن محسوب می شوند. بنابر نظر متخصصان روانشناسی، اگر در مذاکرات خود با مشتریان و جلسات کاری، به جای استفاده از کلمات، کاربرد زبان بدن را افزایش دهید، در ایجاد ارتباطات با دیگران موفق تر خواهید بود.
با توجه به اینکه صحبت در مذاکرات، جلسات و ارائه و معرفی محصولات در همایش ها، یکی از اصول موفقیت در بیزینس ها و کسب و کارهای مختلف محسوب می شود، بنابراین هر فردی که در این حوزه فعالیت دارد، باید به خوبی این زبان را یاد بگیرد. این مبحث جزو گزینه هایی است که در آژانس دیجیتال مارکتینگ و یا مشاورین کسب و کار نیز تدریس می شود. به همین دلیل، تیم آکادمی آلند مدیا 5 تکنیک مهم زبان بدن را به صورت کامل توضیح می دهد تا با افراد ضمن استفاده از آنها، در کسب و کارهای خود پیشرفت کنند.
1. وضعیت بدنی مطلوب و مناسب
بدون شک، یکی از گزینه هایی که در زبان بدن اهمیت دارد، نحوه ارائه خود ما به مردم اطرافمان است. زیرا این مورد در ادامه باعث می شود تا نوع نگاه مردم به ما تغییر کند. بدین صورت که احساسات مختلف، علاوه بر تاثیر بر روی زبان بدن، بر اطرافیانمان نیز تاثیرگذار خواهد بود و در بیزینس ها و جلسات مربوط به آن، کارفرما و یا مشتریان به زبان بدن مشاور دقت می کنند. به هر میزانی که فرد بتواند زبان بدن مناسبی داشته باشد، این مورد ضمن ایجاد اعتماد به نفس بالا و حالتی ایده آل، باعث می گردد تا لحن فرد نیز به خوبی به دیگران منتقل شده و اعتماد مشتریان جذب گردد.
از جمله مواردی که می توان در خصوص زبان بدن مناسب، ایده آل و جذاب اشاره شود، بازوهای باز و عدم وجود اندام ضربدری است. ضمن اینکه ستون فقرات صاف و کشیده و قوز نکردن نیز در ایجاد چنین حسی، تاثیر بسزایی دارد. اما از طرفی، اگر در مذاکرات، معرفی محصولات و صحبت با کارفرما، دست ها بر روی پا قرار داشته باشد و فرد قوز کند، حس جذابی از بین رفته و ناراحتی و اضطراب جای آن را می گیرد. مضاف بر اینکه، شانه های افتاده نیز به حس غمگین و بی حس و حال بودن، دلالت خواهد داشت که به طور حتم، حالتی منفی و نه چندان خوشایند را به طرف مقابلمان القا خواهد کرد.
جالب است بدانید که نحوه دست دادن هم در روابط زبان بدن تاثیرگذار بوده و می تواند علاوه بر انتقال احساسات به دیگران، در پیش بینی رفتارهای فیزیکی دیگر افراد. نقش مهمی ایفا کند. به عنوان مثال، کسانیکه محکم دست می دهند، اشخاصی برونگرا و مثبت هستند. بنابراین، توصیه می شود که نحوه دست دادن با دیگران، تمرین شده و یاد گرفته شود. این مورد به ویژه در جلسات با مشتریان و سرمایه گذاران، نقش مهمی ایفا می کند.
چطور هنگام سخنرانی در جمع اعتماد به نفس داشته باشیم؟
اگر ایستاده سخنرانی می کنید، میتوانید دست ها را به حالت باز و بیرون از جیبها قرار دهید. با دستها و بازوهای خود اشاره کنید و مطمئن شوید که با مخاطبان خود تماس چشمی منظمی دارید. در سخنرانی حضوری، این فرصت برای شما فراهم شده که با استفاده از زبان بدن اعتماد به نفس خودتان رو نشان داده و آن را تقویت کنید.
سخنرانی از طریق تماس ویدیویی، حتی مشکل تر است. چون اعتماد به نفس ما از طریق زبان بدن قابل نشان دادن نیست. سعی کنید خودتان رو با استفاده از این تکنیک ها از قبل امتحان کرده تا ببینید در چه زمینه هایی به تقویت زبان بدن نیاز دارید:
به وب کم نگاه کنید
در هنگام مکالمه، به جای نگاه کردن به افراد دیگر به دوربین نگاه کنید. انجام این کار باعث ایجاد حسی می شود که در حال نگاه کردن به پایین یا کنار هستید.
صاف بنشینید
نشستن روی صندلی و تکان خوردن، می تواند از جمله حرکاتی باشد که خیلی زود به آنها عادت کنید. بنابراین، هنگام سخنرانی، به یاد داشته باشید که پشت خود را صاف نگه داشته و شانه ها را به سمت عقب بکشید.
از ژستها استفاده کنید
تحقیقات نشان داده که حرکات میتوانند ارزش کلمات ما را تا 60% افزایش دهند، بنابراین، اگر معمولاً هنگام صحبت از حرکات دست و بازو استفاده میکنید، به یاد داشته باشید که همچنان میتوانید آنها را در تماس ویدیویی به کار ببندید.
2. تماس چشمی
در اولین برخورد با افراد، بدون شک به چشم آنها نگاه می کنیم. بنابراین، ارتباطات چشمی یکی از مهمترین اصولی است که در زبان بدن باید به خوبی رعایت شود. این موضوع، باید در کنار حالات دست و پا و فیزیک مناسب بدن، به خوبی رعایت شده تا ارتباطات با دیگر افراد، به شیوه کاملی صورت گیرد. بنابراین، در اصول زبان بدن، توجه به مقوله نگاه چشمی مناسب، به آن معنی است که به صورت کامل به صحبت های دیگران گوش کرده و به آنها توجه داریم و در یک کلام، احترام را نشان می دهد. البته به این موضوع هم باید دقت کرد که خیره شدن و نگاه مداوم هم گزینه مطلوب و مناسبی نخواهد بود، زیرا در ادامه باعث ایجاد تنش و عصبی شدن می شود. البته در تبلیغات، فرد باید با لبخند به دوربین نگاه کرده و از مخاطب خود و صفحه دوربین، چشم بر ندارد تا ضمن ایجاد ارتباط چشمی، بیان وی برای مخاطبین جذاب و تاثیر گذار باشد.
3. لبخند زدن
در اصول زبان بدن، یکی از مهمترین گزینه ها، لبخند زدن است. با انجام این کار مثبت، بین فرد و مشتریان و هر کسی که در برابر وی ایستاده است، ارتباطی عمیق به وجود آمده و این موضوع زمانی پر رنگ تر می شود که بخواهید در خصوص اطلاعات محصول و یا سرویس های شرکت و برند خود، اطلاعاتی را به مشتریان ارائه کنید. زیرا لبخند زدن خوشایند محسوب شده و مشتری یا مخاطبتان احساس می کند که صحبت های شما حسی مثبت را به وی انتقال می دهد.
اگر می خواهید همکاران و مشتریان را متقاعد کنید که هنگام گفتگو احساس راحتی کنند، به سادگی لبخند بزنید. لبخندها به طور موثر هرگونه اصطکاک را هنگام تعامل با مشتریان و همکاران کاهش می دهند. مضاف براینکه حالات چهره شخصی را که با او صحبت می کنید، منعکس نمایید. به عنوان مثال، اگر طرف مقابل آرام و آرام به نظر می رسه، به همین ترتیب عمل کنید تا از گفتگو با وی لذّت ببرید. اگر آنها با رفتار جدی صحبت می کنند، شما هنم جدی باشید تا جدیت خود را در گفتگو و انجام مذاکرات نشان دهید. حالت های صورت مثل بالا و پایین کردن ابروها، لب ها، وضعیت چانه و گونه ها و تکان دادن سر نیز در این ارتباط و تکمیل زبان بدن تاثیر بسزایی دارد.
4. صحبت با صدای بلند، واضح و مطمئن
اگر می خواهید تا در مذاکرات خود، اعتماد به نفس مناسبی داشته و در جذب مشتریان موفق باشید، با صدای بلند و واضح صحبت کنید. البته در این حس صدا، مقوله اطمینان نیز باید وجود داشته باشد تا افراد به شما اعتماد کنند. این نکته را هم باید در نظر گرفت که منظور از صدای بلند، فریاد زدن و داد کشیدن نیست، بلکه برعکس، صحبت ما از یک صدای رسا و بیانی شمرده و قوی است که بتواند مخاطب و مشتری را به سمت خود جذب کند. آهسته صحبت کردن و نامفهوم بودن هم، به اندازه فریاد و داد، آزاردهنده و نامانوس محسوب می شود. بنابراین، تناژ صدای خود را تنظیم کرده و آن را با حرکات زبان بدن خود، هماهنگ کنید.
5. پرهیز از حرکات اضافه و غیر ضروری
در زبان بدن که برای شما و مخاطبین مطلوب و مناسب است، حرکات اضافی و غیر ضروری جای ندارند. در بین تمامی حرکات و اعضای بدن، باید حسی هماهنگ و تنظیم شده وجود داشته باشد. این بدان معنی است که نمی توان فقط به حرکت دادن دست ها اکتفا کرد و پاهای شما ثابت باشد و حرکت نکند. البته این مورد بیشتر زمانی کاربرد دارد که شما در برابر مخاطبین خود ایستاده و به معرفی محصول و خدمات خود می پردازید.
اما در کل، زبان بدن باید برای همه بخش ها هماهنگ بوده و به صورت حرفه ای و اصولی از دست ها، حرکات چشم و صورت خود استفاده کنید. ضمن اینکه حرکات بیش از حد بدن شما نباید باعث حواس پرتی و بی دقتی مخاطب شده و از اصل موضوع مورد بحث، دور شود.
جمع بندی
همانطور که در کسب و کارها و بیزینس های خود، بر زبان بدن خود تسلط پیدا می کنید، این موضوع اهمیت دارد که یاد بگیرید چگونه مکالمات را با زبان بدن رمزگشایی کنید. ارتباطات تجاری موفق یعنی اینکه بتوانید فراتر از اصول اولیه زبان بدن خود تسلط داشته باشید. کارآفرینان و رهبران کسب و کار باید یاد بگیرند که چطور رقبا حرف هایی را که با استفاده از زبان بدن به افراد دیگه منتقل می کنند، تشخیص دهند. برای این کار، به هر گونه ناهماهنگی دقت کرده، رفتارهای غیرکلامی را به صورت گروهی بخوانید و به خودتان اعتماد داشته باشید.
برای آشنایی بیشتر و یا یادگیری استفاده از تکنیک های زبان بدن در مذاکرات یا کسب و کار خود می توانید از دانش و مشاوره افرادی که در این حوزه تخصص دارند، بهره بگیرید. سرکار خانم عارفه پناهی مدیر آژانس دیجیتال مارکتینگ آلند مدیا با سال ها تجربه می تواند به شما در خصوص آموزش زبان بدن کمک کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان آلند مدیا در تماس باشید.