زندگی نامه استیو جابز + بررسی زندگی پر فراز و نشیب بنیانگذار اپل
13 مهر 1400 1400-07-13 11:00زندگی نامه استیو جابز + بررسی زندگی پر فراز و نشیب بنیانگذار اپل
زندگی نامه استیو جابز + بررسی زندگی پر فراز و نشیب بنیانگذار اپل
[vc_row][vc_column][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h1|font_size:38|text_align:right|color:%23e53935″][vc_column_text]
استیو جابز در 24 فوریه سال 1995 در سانفرانسیسکوی کالیفرنیا به دنیا آمد. پدر و مادر او هر دو دانشجو بودند و در دانشگاه ويسكانسين درس می خواندند. آنها سرپرستی استیو را به زوجی ديگر داده و او را رها كردند. استیو فردی باهوش و البته بدون هدف بود که تا قبل از تأسیس شرکت اپل، مشاغل مختلفی را امتحان کرده بود.
استيو جابز شركت اپل را در سال ۱۹۷۶ با همراهی استیو وزنیاک پايه گذاری كرد. اين شركت با راهنمايی های استيو جابز در فناوری های نوین پیشگام شد و محصولاتی مانند آیفون و آی پد را تولید کرد. استيو در سال 1985 يک بار شركت اپل را ترک كرد، اما در آخر دوباره به این شرک بازگشت و پس از مبارزه ای طولانی با سرطان لوزالمعده، در سال ۲۰۱۱ از دنیا رفت.
دوران کودکی و نوجوانی استیو جابز
پدر و مادر استیو قبل از اينكه نامی برای فرزند خود انتخاب كنند، او را به خانواده ديگری دادند. پدرش یک سوری تبار و استاد علوم سیاسی بود و مادرش به عنوان متخصص گفتاردرمانی فعالیت می کرد. خانواده اصلی استيو بعدها صاحب فرزند دیگری به نام مونا سیمپسون شدند. استيو جابز در 27 سالگی با خاتواده اصلی خود آشنا شد.
نام مادر و پدر جديد استيو، كلارا و پل جابز بود . کلارا حسابدار بود و پل به عنوان مکانیک فعالیت می کرد. پدر استيو در كودكی به او ياد می داد چطور قطعات الکترونیکی را از هم جدا و دوباره آن ها را سر هم کند. این سرگرمی اعتماد به نفس، سرسختی و توانایی کار با قطعات مکانیکی و الکترونیکی را به استیو آموخت.
هچمین بخوانید : زندگینامه مارک زاکربرگ
او بسيار باهوش و با استعداد بود، اما به تحصيل در مدرسه علاقه ای نداشت و اين كار برايش خسته كننده بود. در سال چهارم دبستان، مديران مدرسه تصمیم گرفتند او را یک سال زودتر به دبیرستان بفرستند، اما با مخالف والدين استيو رو به رو شدند.
او زمانی که در دبیرستان هومستد تحصیل می کرد، با شریک آینده خود یعنی استیو وزنیاک آشنا شد. وزنیاک در آن زمان دانشجوی دانشگاه کالیفرنیا بود. وزنياك با جابز رابطه بسيار محكمی داشت. او در مصاحبه ای با پی سی ورلد گفت:« من و استیو جابز علاقمند به الکترونیک و کار کردن با چیپ های دیجیتالی بوديم و در آن زمان افراد بسيار كمی درباره چيپ می دانستند. من رايانه های زيادی را طراحی كرده بودم و در اين زمينه از جابز جلوتر بودم ولی ما علايق مشتركی داشتيم.»
شركت اپل
بعد از اتمام دبيرستان، جابز به كالج ريد در شهر پورتلند ایالت اورگن رفت و از آنجا كه هنوز نسبت به درس های سازمانی علاقه نداشت، كالج را تا شش ماه ادامه داد و به كلاس های ديگر رفت. در سال 1974 جابز كار خود را به عنوان طراح بازی های ويدئويی در شركت آتاری آغاز كرد و فقط چند ماه در اين شركت ماند.
جابز در 21 سالگی يعنی در سال 1976 به همراه دوستش وزنياک شركت اپل را پايه گذاری كرد. محل كار اين دو ابتدا پاركينگ جابز بود. چندی نگذشت تا اين دو نفر موفق شدند رايانه را كوچک تر، ارزان تر و به طور كلی ساده تر كنند. اولین مدل از این رایانه، اپل I نامگذاری شد که قیمت آن 666 دلار و 66 سنت بود و فروش آن به 774 هزار دلار رسيد. اپل II هم با موفقيت بسيار بالايی همراه بود و درآمدشان را چندين برابر كرد.
اپل در سال 1980 به سهامی عام تبديل شد و در اولين روز عرضه سهام، قيمت بازار اين شركت به 2/1 ميليون دلار رسيد.
خروج از شرکت اپل
پس از کسب موفقیت های بسیار، طرح های جدید شرکت اپل با مشكل رو به رو و باعث نارضايتی مشتريان شد. شركت اپل در رقابت با IBM بود و بايد به هر شكلی از آن ها پيشی می گرفت. اپل محصولات بهتری نسبت به IBM ارائه می داد ولی نتوانسته بود خود را با محصولات اين شركت سازگار كند.
يكی از مخالفان جابز، اسكالی بود كه اعتقاد داشت جابز به شركت آسيب می زند و در نهايت مديران شركت اپل تصميم گرفتند استيو جابز را بركنار كنند و او مجبور شد در سال 1985 اين شركت را ترک كند.
استيو پس از ترک اپل، یک شرکت جدید سخت افزاری و نرم افزاری با نام نکست تأسیس کرد.
شركت پيكسار
يك سال پس از تاسيس شركت نكست، كمپانی انيميشن جرج لوكاس را خريداری كرد و نام آن را پيكسار گذاشت. استيو 50 ميليون دلار در اين شركت سرمايه گذاری كرد و در آخر موفق به ساخت انيميشن هايی معروف و خاطره انگيز شد. اسباب بازی، در جست و جوی نمو و شگفت انگیزان بعضی از انيميشن های ساخته شده توسط اين كمپانی هستند. سرانجام درآمد اين شركت از فروش فيلم هايش به 40 ميليون دلار رسيد و در سال 2006 با كمپانی والت ديزنی يكی شد كه اين جابز را بزرگ ترين سهامدار ديزنی كرد.
برگشت به اپل
برعكس پيكسار كه به موفقيت بزرگی رسيده بود، شرکت نکست برای فروش سیستم های عامل تخصصی خود با مشكلاتی رو به رو شد. در سال 1996 شركت اپل با 429 ميليون دلار شركت نكست را خريد و استيو دوباره به اپل بازگشت. او با چيدن یک تيم خوب و متخصص، جانی دوباره به اپل داد و محصولاتی مانند آی مک مجددا توجه خريداران را به خود جلب كردند.
نوآوری در محصولات
كيفيت محصولات اپل به قدری بالا رفت كه هر وقت اپل محصولی را رو نمايی می كرد، شركت های ديگر تلاش می كردند محصولی مشابه توليد كنند. در سال 2007 هر سهام اپل برابر با 199 دلار و 99 سنت بود. درآمد مازاد شرکت در بانک ها ۱۸ میلیارد دلار بود و شرکت بدهی نداشت.
در سال 2008 آی تيونز جايگاه دوم را در محصولات موسيقی به دست آورد و مجله فورچون در قسمت فهرست تحسين شدگان جايگاه نخست را به شركت اپل داد. از فهرست 500 شركت پر سود آمريكا نيز جايگاه اول را كسب كرد.
از محصولات موفق اپل می توان مک بوک، ایرپاد و آیفون را نام برد.
پايان استيو جابز
در وبگاه اپل مرگ استيو جابز را اينطور اطلاع دادند: «ما بسيار ناراحت هستيم از اطلاع اين موضوع كه استيو جابز امروز درگذشت.»
استعداد، علاقه و انرژی استیو منبع نوآوری های بی شماری بود که زندگی همه ما را بهبود و غنا بخشید. وجود استيو جابز جهان را بهتر كرد و بزرگترين عشق او، همسرش لورن و خانواده اش بود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]