زندگینامه مارک زاكربرگ + بیوگرافی مارک زاکربرگ
9 مهر 1400 1400-07-09 11:00زندگینامه مارک زاكربرگ + بیوگرافی مارک زاکربرگ
زندگینامه مارک زاكربرگ + بیوگرافی مارک زاکربرگ
در حال حاضر جوان ترين ميلياردر جوان در دنیا، مارک زاكربرگ است. مارک زاكربرگ موسس و بنيانگذار شبكه اجتماعی فيسبوک است كه ماهيانه دو ميليارد كاربر فعال دارد.
مارک زاكربرگ در 14 ام می سال 1984 در شهر وایت پلینز نیویورک در یک خانواده تحصیل کرده به دنیا آمد. او سه خواهر با نام های رندی، دانا و اميل دارد و پدر او ادوارد زاكربرگ دندان پزشک و روانشناس بود.
در این مقاله قصد داریم به توضيح بيشتر در مورد سرگذشت مارک زاكربرگ بزرگ بپردازیم؛با ما همراه باشيد.
کودکی و نوجوانی مارک زاكربرگ
مارک زاكربرگ كار با كامپيوتر را از همان دوران دبستان آغاز كرد؛ هم نرم افزار می نوشت و هم با شكوفا كردن استعداد خود و با کمک پدرش برنامه نویسی اولیه آتاری را شروع کرد. سرعت او در يادگيری به قدری بالا بود كه پدرش مجبور به آوردن متخصص برنامه نويسی شد. استاد او، ديويد نيومن بود كه به گفته خودش کار این معلم بسیار دشوار بود، زيرا مارک سريع ياد می گرفت و درواقع باید تلاش می کرد دانشجوی نابغه از او جلو نزند.
مارک وقتی 12 سال داشت، با استفاده از برنامه نویسی نرم افزار پیام رسانی را ساخت كه کامپیوترهای خانه و مطب پدرش را به هم متصل می کرد. ازجمله كارهای ديگر اين نرم افزار اين بود كه اجازه انتقال پیام ها را به خانه و مطب می داد. اين برنامه را زاكنت نام گذاری كرد و به نوعی نسخه ابتدایی مسنجر AOL است که سال ها بعد وارد بازار شد.
در این دوران تفريح مارک تغيير كدهای بازی ها بود كه آنها را به نسخه های پيشرفته تری تبديل می كرد.
دوران دبيرستان زاکربرگ
او در دوران دبيرستان به آکادمی فیلیپس اکستر در نیوهمپشایر رفت و در رشته های علوم ادبیات نتایج بسیار خوبی کسب کرد. از دروس مورد علاقه اش می توان ادبیات کلاسیک را نام برد و ایلیاد و ادیسه هومر را خیلی دوست داشت. ازجمله كارهای مارک در دبيرستان عبارتند از:
- گرفتن دیپلم در ادبیات کلاسیک
- کاپیتان تیم شمشیربازی مدرسه
- توسعه یک نرم افزار پخش رسانه ای هوشمند
همچنین بخوانید : داستان شکل گیری شرکت آمازون + سرگذشت جف بزوس
سیناپس
مارک زاكربرگ در دوران دبيرستان یک نرم افزار پخش رسانه ای هوشمند به نام سیناپس برای فایل های صوتی mp3 توسعه داد. این برنامه به دقت لیست آهنگ های کاربر را بررسی و حدس می زد آهنگ های بعدی مورد علاقه شخص چیست. بعد از ساخت اين برنامه دو شركت مایکروسافت و AOL علاقه شدید خود را به این برنامه نشان دادند. البته مارک درخواست همكاری با آنها را رد كرد.
گفتنی است این شركت های بزرگ آی تی تنها شرکت هایی نبودند که پیشنهادهای وسوسه کننده ای به او دادند. مارک همواره با پیشنهادهای همکاری شرکت های بزرگ کامپیوتری و برنامه نویسی مواجه بود.
جوانی و دانشگاه
مارك زاكربرگ پس از فارغ التحصيلی وارد دانشگاه شد و بعد از گذشت دو سال به چهره معروف برنامه نویسی کمپ تبدیل شد. ازجمله كارهای مثبت او نوشتن برنامه course match است. اين برنامه به دانشجوها کمک می کرد در مورد انتخاب واحد خود با توجه به انتخاب های کاربران دیگر تصمیم گیری کرده و گروه های مطالعاتی تشکیل دهند.
فیس مش، سایت سرگرمی
در دانشگاه، دانشجويان كتاب هايی با نام فيسبوک داشتند كه شامل عکس و اسامی افرادی بود که در خوابگاه زندگی می کردند. مارک با ديدن اين كتاب الهام گرفت و برنامه ای ساخت كه عکس چهار دانشجو را انتخاب می کرد و از کاربران می خواست به فرد مورد علاقه خود رأی دهند. در اصل مارک اين برنامه را برای سرگرمی ساخته بود، اما به قدری جذابيت داشت كه بين دانشجويان به شهرت رسيد.
البته از مشکلات این برنامه به اختلال سرور وبسایت دانشگاه هاروارد به خاطر حجم بالای دانلودها و عدم تمایل برخی دانشجویان نسبت به انتشار عکسشان در وبسایت اشاره کرد. در آخر مارک مجبور شد از همه عذرخواهی كند و دانشگاه اين وبسايت را به دليل شهرت زياد مسدود کرد و به او اخطار انضباطی داد.
طلوع فیسبوک
مارک برنامه نويسی وبسايت فيسبوک را با آدرس thefacebook.com در ۴ فوریه سال ۲۰۰۴ آغاز كرد. از همراهان او در اين برنامه ادواردو ساورین، اندرو مک کالم، کریس هیوز و داستین موسکوویتز بودند. در ابتدا این وبسایت فقط برای دانشگاه هاروارد طراحی شد، اما مدتی بعد در کالج ها و دانشگاه های دیگر هم توسعه یافت.
با رشد سريع پروژه، مارک تصميم به ترک دانشگاه گرفت تا بتواند تمام وقت خود را روی اين پروژه بگذارد.
شرايط ثبت نام در فيسبوک
- شرط اصلی داشتن یک ایمیل قابل دسترس آموزشی بود.
- هنگام ثبت نام کاربران باید یک فرم اطلاعات شخصی را پر می کردند.
- بعد از ثبت نام یک عکس از خودشان به عنوان تصویر نمایه می فرستادند.
- اگر کسی به جای عکس واقعی خود از آواتار استفاده می کرد، پروفایلش حذف می شد.
سرمایه گذاری فیسبوک
با گسترش كار، مارک نياز به سرمايه گذار داشت و با پيتر تيل ملاقات كرد تا او را راضی كند مبلغ ۵۰۰ هزار دلار روی فیسبوک سرمایه گذاری کند. دفتر كار مارک و تيمش خانه كوچكی در پالوآلتو بود.
پس از مدتی مارک و ادوارد ساورين كه شريک او بود، پی بردند برنامه فيسبوک 4000 كاربر دارد و همين سبب شد تا آنها اقدام به جذب كدنويس كنند. یکی از این افراد همسایه مارک، دارن مسکوویتز بود. او قبل از این سرویس فیسبوک را برای دانشجویان دانشگاه کلمبیا، استنفورد و ییل راه اندازی کرده بود.
مارک تمايل زيادي به برگشت به دانشگاه داشت، اما با گسترش كار، ديگر اين كار شدنی نبود و او را به رفتن دوباره دانشگاه منصرف كرد.
مارك زاكربرگ با ۵۰۳.۶ میلیون سهم ۶۰ درصد آرای شرکت را در اولین عرضه سهام فیسبوک، از آن خود کرد و مرد شماره یک فیسبوک شد. ادوارد و ساورین با ۳۵ درصد و مسکوویتز با ۵ درصد آرا پس از او در رتبه های بعدی شرکت قرار گرفتند. رابط مطبوعاتی فیسبوک هم کریس هیوز انتخاب شد.
درخشش فیسبوک
در سال 2004 تعداد كاربران فيسبوک به بيش از يک و نيم ميليون نفر رسيد.
برای توسعه فیسبوک و تجهیز آن به امکانات جدید، نیاز به سرمایه گذاری بیشتری بود و اکسل پارتنر و گریلوک پارتنر به ترتیب به میزان ۱۲.۷ میلیون دلار و ۲۷.۵ میلیون دلار روی فیسبوک سرمایه گذاری کردند.
با گسترش كار و تعداد گرفتن كاربران فیسبوک از مرزهای دانشگاهی و آموزشی فراتر رفت و یک سال بعد اين وبسایت برای تمامی افراد بالای ۱۳ سال آزاد شد.
از مهم ترين ويژگی های فيسبوک اين بود افرادی که در دنیای واقعی با هم دوست بودند، می توانستند به واسطه فیسبوک به طور آنلاین با هم در ارتباط باشند.
تبلیغات فیسبوک
كسب درامد فيسبوک هنوز مشخص نبود، ولی اولين ايده، گذاشتن تبليغات تجاری بود.
دليل اينكه انجام تبليغات تجاری اولين ايده بود، اين بود كه مخاطبان فیسبوک اطلاعات کاملی از خودشان در اختیار این سایت می گذاشتند كه مشخص بود هر کسی به چه تبلیغاتی مرتبط می شود.
مارك زاكربرگ به انجام اين تبليغات علاقه ای نداشت. فيسبوک زمانی كه از مرز 50 ميليون كاربر گذشت، با پیشنهاد ۹۰۰ میلیون دلاری در صدر خریداران قرار گرفت، ولی زاکربرگ با هیچ کدام موافقت نکرد. او در مصاحبه ای عنون کرد: دغدغه ما پول نیست، هدف من و همکارانم این است که یک جریان باز اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهیم.
جزئیات تبلیغات در فیسبوک رو در مطلب جداگانه منتشر کردیم که میتوانید مشاهده کنید
درآمدزايی فيسبوک
حجم معاملات در گردش فیسبوک در سال ۲۰۱۳ به ۱.۵ میلیارد دلار می رسید كه نرخ رشد در سه سال شش برابر شده بود. درآمد اصلی فیسبوک از تبلیغات متنی در صفحات شبکه های اجتماعی بود. ۸۵٪ درصد از جریان نقدی درآمد شرکت در سال گذشته از طریق تبلیغات متنی به دست آمده بود.
درآمد ديگر فيسبوک هم به واسطه خرید و فروش مجازی از طریق این وبسایت تأمین می شود.